Τα Μαθηματα

Τα μαθήματα διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα για κάθε τμήμα και έχουν διάρκεια δύο ωρών. Η πλειονότητα των μαθημάτων πραγματοποιούνται τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα. Την πρώτη περίοδο και το μισό της δεύτερης περιόδου των μαθημάτων τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του θεάτρου σε όλο του το φάσμα μέσα από τα εξής μαθήματα:

  • Υποκριτική και αυτοσχεδιασμός: με τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού οι μαθητές θα μπορέσουν να απελευθερώσουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης.
  • Λογοτεχνία, συγγραφή κειμένων και δραματοποίηση παραμυθιών: οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά, θεατρικά και ποιητικά κείμενα ώστε να πειραματιστούν με τα υφολογικά όρια της γλώσσας και την σκηνική τους απόδοση.
  • Κίνηση και χορός: οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως ένα ακόμη εκφραστικό μέσο με πληθώρα δυνατοτήτων.
  • Μουσική: οι μαθητές θα κάνουν ορθοφωνία και ασκήσεις φωνητικής, θα εξερευνήσουν το σώμα τους ως ηχείο και θα δημιουργήσουν πρωτότυπα ηχητικά περιβάλλοντα.
  • Ενδυματολογία και σκηνογραφία: οι μαθητές θα καταλάβουν τη χρήση και τη λειτουργεία των εικαστικών τεχνών στο θέατρο μέσα από την κατασκευή μάσκας, κουστουμιού και μακέτας.
  • Εισαγωγή στα τεχνολογικά μέσα: οι μαθητές θα γνωρίσουν τον τρόπο χρήσης τεχνολογικών μέσων με σκοπό τη χρήση και την αξιοποίηση τους στο θέατρο και την τέχνη γενικότερα.

Όλα τα μαθήματα είναι τα εφόδια και τα εργαλεία τα οποία οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν στο υπόλοιπο των μαθημάτων με σκοπό την προετοιμασία και τη δημιουργία μιας πρωτότυπης θεατρικής παράστασης, η παρουσίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τη λήξη του σχολικού έτους.